Lallerstedts cheeseburgare

Du behöver
0,5 st gul lök
600 g nötförs
1 st ägg
1 msk worchestersås
1 tsk salt
1 krm peppar
1 st rödlök
1 st tomat
0,25 st isbergssalladshuvud
8 skivor formfranska
3 msk smör eller margarin
8 skivor cheddarost

Dressing:
0,5 st gul lök
2 dl majonnäs
0,5 msk chilisås
2 msk bostongurka

Gör så här

1  Skala och finhacka löken. Blanda hälften av löken, färs, ägg och worchestersås i en bunke. Salta och peppra och låt vila en stund.
2  Blanda resten av löken med majonnäs, chilisås och bostongurka till dressingen.
3  Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva tomaten. Skölj och strimla salladen.
4  Stek brödskivorna gyllenbruna i hälften av matfettet i en stekpanna.
5  Forma färsen till fyra hamburgare och stek dem på hög värme i resten av matfettet tills de blivit gyllenbruna och helt genomstekta, cirka 1-2 minuter på varje sida.
6  Lyft upp hamburgarna och lägg på ostskivorna direkt. Lägg sen sallad, tomat, rödlök, hamburgare och dressing mellan brödskivorna.
7  Servera hamburgarna direkt med senap, HP sås, chilisås och bostongurka som tillbehör.
Etiketter: